index

Pannacotta med hjemmelaget jordbærsaus

Frukt og bær
Italiensk
2 - 4 timer

Dette er oppskriften på Pannacotta med hjemmelaget jordbærsaus til Julie fra serien Klokka åtte hos meg, uke 6 - program 22. Serien ble sendt på TV3 i 2009.

  1. Kok opp fløte, vaniljefrø og sukker helt til kokepunktet. La ikke koke.
  2. Trekk av platen og ha i gelatin. Rør rundt til den er oppløst. Fordel i ønsket glass.
  3. Sett kaldt og la stå 3 timer før servering.
  4. Mos 1 kurv jordbær med gaffel, ha i saften av 1 lime, litt sukker og 2 ss granatepple balsamico. Snak til om den trenger mer sukker. Skal ikke være for søt siden pannacottaen er nokså søt. Lå stå kaldt frem til servering.
  5. Når desserten skal serveres legger du jordbærsaus på toppen og pynter med litt frisk bær ved siden av. Gjerne en lime bår i glasset.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

7,5 dl fløte
frøene av 2 vaniljestenger
5 gelatinplater
3 dl sukker

1 kurv friske jordbær
2 ss granatepple balsamico
litt sukker
3 lime