index

Ovnstekt fisk på en snurr

Sjømat
30 - 60 min

Dette er oppskriften på fisk og parmaskinkerull fylt med rotgrønnsaker, servert med brekkbønner, potet/sellerirotpurre og blåskjellskum, til Trude fra serien Klokka åtte hos meg, uke 8 - program 31. Serien ble sendt på TV3 i 2009.

Fiskerull:

  1. Kle et stekebrett med bakepapir og deretter med parmaskinke.
  2. Skjær tynne skiver av fiskefiletene og legg oppå skinken.
  3. Rasp rotgrønnsakene (sellerirot, purre, persillerot) og fordel dette utover fisken. Dryss timian, persille, revet limeskall og parmesan på toppen.
  4. Rull forsiktig fisken til en pølse og sett den inn i ovnen. 20-25 min på 160C og la fisken hvile 10 minutter før servering.

 

Blåskjellskum:

  1. Skyll blåskjellene og fjern evt byssustråder og rur.
  2. Fres forsiktig 2 sjalottløk og hvitløken i en panne sammen med litt smør. Ha i blåskjellene, urtene og hvitvinen.
  3. Legg på et lokk og la skjellene dampe til de har åpnet seg. 
  4. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg , sil av blåskjellskraften og ta ut skjellmaten.

 

  1. Fres resten av sjalottløken og safranen i litt smør. Tilsett blåskjellskraften og kok ned til halvparten.
  2. Tilsett deretter kremfløten og reduser ytterligere til sausen begynner å tykne. Smak til med safran, salt og pepper.Ta litt melk i den varme sausen rett før du skummer den!

 

  1. Brekkbønnene freses i litt sjalottløk og smør.

 

Potet/sellerirotpurre:

  1. Skrell potet og sellerirot og kutt opp i terninger.
  2. Ha poteter, sellerirot og et par skrellede hvitløksfedd i en gryte. Fyll med vann til det står nesten over innholdet, salt godt og kok til det er mørt. Ha i smør og fløte og mos til passe konsistens.
  3. Sett gryten tilbake på platen og spe på med fløte til passe tykkelse. Gi et kjapt oppkok.
  4. Ta gryten av platen og tilsett en eggplomme.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Fiskerull:
1 kg beinfrie fiskefileter (torsk, havabbor, kveite…)
1-2 pk parmaskinke eller bacon
1 sellerirot
1 halv purre
1 gulrot
1 persillerot
Litt timian
Litt persille
Litt revet limeskall
Litt revet parmesanost
Salt og pepper

Blåskjellskum:
1 nett med blåskjell
3 fedd hvitløk
5 stk sjalottløk
Litt frisk timian og persille
3,5 dl tørr hvitvin
Litt safran
5 dl kremfløte

Brekkbønner

Potet/sellerirotpurre:
2/3 deler mandelpotet
1/3 del sellerirot
2 hvitløksfedd
1 ss smør
1 dl fløte
1 eggeplomme
Salt og pepper