index

Ovnsbakt torskefilet

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Gourmet torsk på en seng av potetpure til Andreas fra serien Klokka åtte hos meg, uke 1 - program 4 som ble sendt på TV3 i 2009.

”Torsk på en annerledes måte”

1. Begynn å lage potetpureen. Skrell og kok 10 poteter. Ha oppi matfløte og creme fraice til ønsket tykkelse.

2. Mos alt sammen for hånd eller med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

3. Varm meierismøret så det blir helt mykt. Hakk opp den ferske basilikummen og tilsett i smøret. Rør dette rundt til det blander seg godt.

4. Dekk et stekebrett med aleminiumsfolie og smør dette med olje. Legg så torskebitene utover.

5. Legg ca 1 spiseskje med smørblandingen på toppen av hver torskebit.

6. Riv deretter opp parmesan over hver torske bit. Avslutt med noen finhakkede valnøtter på toppen.

7. Sett brettet inn i ovnen på 220 grader og stek i ca 20 min.

8. Smøret vil da smelte og legge seg rundt torskebitene som saus. Ha litt av dette ved siden av potetpureen når du serverer.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

2 pk Findus gourmet torsk
1 stk parmesanost
1 pk meierismør
1 stk basillikum plante
10 poteter
Valnøtter
Creme Fraiche
Matfløte
Grønnsaker etter ønske