index

Marthas kjøttgryte

Kjøtt
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Marthas kjøttgryte til Mariann fra serien Klokka åtte hos meg, uke 4 - program 15. Serien ble sendt på TV3 i 2009.

  1. Kok poteter og oksekjøtt til det blir mørt.

Løksaus:

  1. Bland smør og mjøl i ein kasrolle til det er godt blanda saman under svak varme. Spe på med kjøttkraft frå grønnsaksuppa .
  2. Kok opp litt vatn og 1 løk, og ta oppi løken og løkkrafta i sausen. Bland godt saman. Ikkje ha i alt med ein gong. Sausen skal koke i 30 min, og den skal ikkje vere for tjukk eller tynn, så spe på undersvegs. Salt, sukker og peppar, smak deg fram til kva dy tykkjer er bra.
  3. Server med kokte poteter og mørt oksekjøtt!

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Poteter
Eddik
1 løk
Melange margarin
Sukker
Kokt oksekjøtt