index

Kveite Ceviche

Sjømat
2 - 4 timer

Dette er oppskriften på Kveite Ceviche til Claudia fra serien Klokka åtte hos meg, uke 1 - program 3 som ble sendt på TV3 i 2009.

1. Skjær kveitefiletene i fine, tynne stykker, ikke for lange. Finhakk løk og hvitløk.

2. Klem ut limesaften i en stor bolle, og bland fisken, løk og hvitløk godt i saften.

3. Sett i kjøleskapet et par-tre timer, slik at fisken reagerer med limen, den starter da en slags "kokeprosess" i fisken.

4. Kutt avocado og tomater i fine, små biter. Husk å gjøre dette rett før de skal tilsettes limesaften, ellers blir avocadoen fort misfarget.

5. Finhakk koriander og tilsett avocado, tomater og koriander rett før servering.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1,5 kilo kveite
8 lime
1 fedd hvitløk
1 løk
1 chili
3 tomater
2 avocado
1 bundt frisk koriander