index

Kremet aspargessuppe

Vegetar
Fransk
30 - 60 min

Dette er oppskriften på Vårens aspargessuppe med hjemmelagede baguetter til Andreas fra serien Klokka åtte hos meg, uke 1 - program 4. Serien ble sendt på TV3 i 2009.

”Frisk og fyldig aspargessuppe med mye smak”

Baguetter:

1. Ha det tørre i en bolle. Løs opp gjæren i vannet og bland i det tørre til deigen samler seg, den må ikke være for hard. Dekk til med plast og sett den varmt i ca 30 min.

2. Legg så mange baguetter du vil ha på et bake papir. Etterhev i ca 30 min.

3. Drypp litt vann på toppen før du setter de inn midt i ovnen på 250grader, ca 10 min.

 

Aspargessuppen:

1. Stek løken og hvitløken lett i en panne, pass på at det ikke blir brunt, skal bare bli mykt.

2. Smelt smøret i en gryte og tilsett vann, grønnsaksbuljong, melk, fløte og løk blandingen. La dette koke opp før du tilsetter de hermetiserte aspargesen, creme fraiche og hvitvinen.

3. La dette små koke til den tykner. Ta så stavmikser og miks det hele sammen.

4. Spe på med melk/fløte etter ønsket tykkelse på suppen.

5. Pynt så den dype tallerkenen med dampede grønne asparges etter ønske.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Baguetter:
2,5 dl lunkent vann
25 g gjær
1 dl olivenolje
1 ts salt
250 g hvetemel

Aspargessuppe:
1 løk
3 kinesiske hvitløk (eventuelt 6 fedd vanlig hvitløk)
25 g meierismør
2 dl vann
2,5 dl lettmelk
2,5 dl matfløte
3 terninger grønnsaksbuljong
2 spiseskjeer creme fraiche
2 bokser med hermetiserte asparges
Ca 1 dl hvitvin
1 bunt asparges til pynt
Salt
Hvitt pepper

Ta denne oppskriften med deg

+47