index

King Kong salat

Sjømat
Under 15 minutter

Dette er oppskriften på King Kong salat til Skjalg fra serien Klokka åtte hos meg, uke 6 - program 23. Serien ble sendt på TV3 i 2009.

  1. Klipp opp krabbeklørene med saks og la kjøttet ligge i "kanoen" du nettopp lagde.
  2. Smør på et tynt lag honning og sennep og stek på 225 grader på rist,midt i ovnen i 3,5-4 min.
  3. Bryt brødet i passe store biter og dynk de i god olivenolje, ristes på rist sammen med krabbene.
  4. Mens brødet og krabbene stekes annrettes salaten på tallerkene etter dine kunsterriske ferdigheter, drypp over olje og lime.
  5. Legg krabbene på salaten og brødet i en kurv.
  6. Serveres med en tørr hvitvin eller sjampanje.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

400-500 g kongekrabbe.( bare de tykke leddene)
3 ss honning
3 ss dijon sennep
1 godt brød
1 pakke trippel salat
2 ss god olivenolje
3 ss lime juice