index

Heges junicarpaccio

Sjømat
Italiensk
Under 15 minutter

Dette er oppskriften på Carpaccio av laks til Hege fra serien Klokka åtte hos meg, uke 1 - program 2, som ble sendt på TV3 i 2009.

1. Skjær laksefileten i syltynne skiver med en skarp kniv (lettest hvis fisken er lettfrossen)

2. Anrett fisken på en seng av salat på 4 tallerkener.

3. Dryss salt, pepper og parmesan over.

4. Bland sammen olivenolje og limejuice, og drypp over fisken.

5. Dekk tallerkenene og la fisken hvile i kjøleskapet til serveringstidpunktet.

6. Topp med 1 ss yoghurt og en klype løkspirer og dryss over litt hakkete urter rett før servering.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

250 g laksefilet
4 ss olivenolje
saft av 2 lime
1 ss grovmalt pepper
1 ts salt
litt revet parmesan
frisk, småbladet salat
yoghurt naturell
løkspirer
friske urter (kjørvel, persille, koriander)