index

Fløy en liten småfugl

Fugl
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Fløy en liten småfugl til Dagfinn fra serien Klokka åtte hos meg, uke 6 - program 21. Serien ble sendt på TV3 i 2009.

  1. Skjær ut vaktelbryst (16). Disse saltes, pepres og brunes i pannen på litt over middels varme. Legg tilside.
  2. Vask og rens purren. Skjær den hvite delen i 2 cm. lengder. Kok opp vann og litt av smøret. Tilsett purren og rør om med en trespade. Kok på sterk varme og og under omrøring hele tiden. Tilsett mer og vann og smør etter hvert, helt til purren blir en mør og grønn kompott. Juster med litt salt og sitronsaft.
  3. Del steinsopp i skiver og brun på middels varme. Saltes og pepres.
  4. Brun vaktelskrogene og legg dem i en gryte. Hell på ca. en l vann og 3 dl hvitvin. Kutt løk og gulrot i passende biter. Tilsettes sammen med tørket steinsopp. Kok opp, skum av og la putre i ca. 1 time. Sil av og reduser til ca. 2dl. Ha i fløte mot slutten, saltes og jevnes med smør rett før servering.
  5. Skjær et snitt i hver potet og dytt inn et laurbærblad. Bakes i ovn på 200 grader i 30 minutter. Ta ut og fjern laurbærbladet.
  6. Anrett vaktelbryst (4 pr. pers.),purrekompott, steinsopp på varm tallerken.
  7. Ha på saus og pynt med frø av Granateple.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Vaktler:
8 vaktler

Purreløkompott:
4 purre
150 g usaltet smør
2-3 dl vann
salt
2 ss presset sitronsaft

Steinsopp:
4 stk steinsopp
2 ss smør
salt
pepper

Steinsoppsky:
8 skrog av vaktler
en liten neve tørket steinsopp
1 l vann
3 dl hvitvin
3 ss fløte
1/2 løk
1 gulrot

Poteter:
8 Amadinepoteter
8 laurbærblad
1 granateple