index

Creme brulé sprøtt sukkerlokk

Frukt og bær
Fransk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på Creme brulé sprøtt sukkerlokk til Monica fra serien Klokka åtte hos meg, uke 5 - program 20. Serien ble sendt på TV3 i 2009.

  1. Pisk sammen eggeplommer og sukker.
  2. Hell sakte i (ikke for varm) oppvarmet fløte med vaniljestang.
  3. Helles i små porsjonsskåler og varmes i ovnen i vannbad i 3 kvarter på ca 150 grader
  4. Skal serveres romtemperert med sprøtt sukkerlokk. Brenn av et lag med sukker på toppen av Creme Brulee med brenner.

 

Cognac marinerte jordbær med sjokolade:

  1. Vann og sukker kokes til sukkerlake, ha deretter i cognac.
  2. Rens og del bærene i fire deler. Ha i sukker og cognaclake sett i kjøleskapet noen timer.

 

Hjemmelaget Blåbærsorbet:

  1. Vann og sukker kokes til sukkerlake, og helles over i blåbærene.
  2. Kjør det i blender og sil etterpå over i en bolle.
  3. Bland i blåbærlikør (eller glycose som du får kjøpt på apoteket) etter massen er silt ferdig.
  4. Settes så i fryser med lokk noen timer før servering. Rør gjerne litt en gang i blant i massen mens den fryser inn.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 eggeplommer
7,5 dl sukker
2 pk små fløte
1 vaniljestang.

Cognac marinerte jordbær med sjokolade:
2 dl vann
2 dl sukker
4 cl cognac.
1 kurv jordbær

Hjemmelaget Blåbærsorbet:
10 dl vann
100 gram sukker
500 gram blåbær.

Relaterte oppskrifter