index

Breiflabb med aspargesrisotto

Sjømat
Norsk
1 - 2 timer

Dette er oppskriften på sommertallerken med breiflabb med aspargesrisotto til Hege fra serien Klokka åtte hos meg, uke 1 - program 2 som ble sendt på TV3 i 2009.

Breiflabb:

1. 1 stor skive breiflabb pr person trekkes i: hvitvin, vann, pepperkorn, estragon, sitronskiver, laurbærblader, einerbær, nellikspiker, timian og bladpersille.

2. Kok opp vann, vin og krydder.

3. La fisken trekke i gryten 15-30 min, på lav varme.

Mens fisken trekkes, lag Aspargesrisotto:

1. Skjær knoppene av aspargesen, og legg dem til side. Skjær resten i litt mindre biter, og kok ca 25 min i ca 1/2 l saltet vann.

2. Ta ut de møre aspargesbitene og mos dem i en hurtigmikser. Legg dem tilbake i kraften.

3. Varm olivenolje/smør i en gryte.

4. Finhakk løken og la den surre i oljen.

5. Tilsett risen og la den surre med til den blir glassaktig.

6. Hell i hvitvinen og la den få et oppkok. Tilsett aspargeskraften, litt av gangen. Rør med jevne mellomrom.

Mens risottoen sveller, forbered garnityren:

1. Skjær soppen i tynne skiver og sprøstek på høy varme i smør og hakket hvitløk. Tilsett salt, pepper, hakket persille og lime-juice før alt helles over i en liten bolle og settes varmt.

2. Dypp tomatene i kokvarmt vann, og flå dem. Fjern kjernene, og skjær dem i terninger. Finhakk løken og hvitløken. Smelt smør i en panne og fres halvparten av den hakkete løken. Tilsett tomatene, estragon og spinat. Vend raskt i pannen, hell i egnet bolle og sett varmt.

3. Rens og del fennikkelene i to, la dem trekke i lettsaltet, oppkokt vann, sammen med aspargestoppene.

4. Ta opp fisken. Stek stykkene lett gyldne i smør.

Mens fisken steker, lag saus:

1. La den andre halvparten hakket løk surre i smør i en liten gryte. Gi hvitvin et oppkok, tilsett fiskekraft. Ha i litt fløte etter behag, og smak til med salt og pepper.

2. Legg fiskestykkene på en seng av garnityr.

3. Hell sausen over maten. rør smør og revet parmesan i risottoen før den legges på tallerkenene, pynt risottoen med aspargestopper.

4. Rasp litt parmesan og kryst en halv lime over maten. pynt med en liten persillekvast og servér.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Breiflabb:
1 stor skive breiflabb pr person trekkes i:
3 dl tørr hvitvin
1 l vann tilsatt havsalt
8 pepperkorn
Fersk estragon
5 sitronskiver
4 laurbærblader
2 einerbær
2 nellikspiker
fersk timian
bladpersille i bunt

Aspargesrisotto:
250 g grønn asparges
3 ss olivenolje/smør
1 liten løk
125 g avorio-ris
1 dl tørr hvitvin
1 ss smør
50g nyrevet parmesan
salt, nymalt pepper

Garnityren:
6 middels store sjampinjong
smør
salt,pepper
1 fedd hvitløk
persille
0,5 lime (juicen fra denne)
5 faste tomater
0,5 løk
1 fedd hvitløk
150 g spinat
4 fennikkel

Saus:
50g smør
0,5 løk
1 dl hvitvin
2 dl fiskekraft
fløte
salt og hvit pepper