Torskehoder á la Hellstrøm
Sjømat
Norsk
15 - 30 min
Her finner du oppskriften på torskehoder, som Hellstrøm tilberedte i programmet Jul med Hellstrøm.
- Fjern gjellene fra torskehodene og skyll i kaldt vann. Legg hodene i kokende, saltet vann og la det trekke cirka 10-15 minutter. Vannet må dekke hodet, her trenger du en stor kjele.
- Ta opp hodene og plukk av det spiselige. Legg på en varm tallerken og hell over litt saus og gjerne litt hakket gressløk og nykvernet pepper.
- Varm opp kokevannet fra fiskehodene, pisk inn smør og olivenolje. Smak til med sitronsaft.
God fornøyelse!
Ingredienser
Beregnet for 2 voksne og 0 barn.
Lag denne oppskriften for
Torskehoder
1 1/2 ss salt pr liter vann
1 dl kokevann fra torsken
100 gr Smør
1 dl Olivenolje
1 sitron
Pepper
Gressløk, hakket