index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Solveigs søte

Sjokolade
Norsk
15 - 30 min

Her finner du oppskriften på Solveigs søte fra andre episode av Jul med Hellstrøms (sendt julen 2009). 

  1. Lag små kuler av nugaten ( mindre enn en drue, større enn en rosin ).
  2. Skjær 1/2 cm tykke skiver av marsipanen.
  3. Legg nougaten på marsipanskiven og lag en liten kule av det.
  4. Legg maripankulene i cognac - trenger ikke ligge lenge.
  5. La kulene renne av på kjøkkenpapir.
  6. Dypp kulene i smeltet mørk sjokolade.
  7. Dryss kokosmasse over sjokoladekulene.
  8. Avkjøl.

Også liker jeg de altså aller best med Kusmi Assam te ( i løs vekt ) og med et glass Bristol Cream sherry til. Passe gammeldamete formiddags-treat i førjulstider;-)

For gutta (og ikke fullt så gammeldamete damer) er gjerne kaffe og Cognac et mer fortrukket følge.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Nougat - jeg bruker Anton Berg (en pakke holder - 250 eller 500 gram, tror jeg)
Grov marsipan - jeg bruker Odense marsipan 50%mandler (en rull holder)
Mørk sjokolade - valrohna 70% (2 plater - 200 gram)
Kokosmasse (en pose holder)
Cognac - av det litt fyldige, runde slaget - ikke for syrlig. ( Jeg bruker gjerne Renault Noir - men det er fordi vi gjerne har det i huset.. ) Behøver ikke mye - skal bare dekke kulene.

Ta denne oppskriften med deg

+47