index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Smalahove fra Voss med kålrabistappe og poteter

Kjøtt
Norsk
2 - 4 timer

Her finner du oppskriften på Hellstrøms smalahove fra Voss med kålrabistappe og poteter fra andre sesong av Jul med Hellstrøm. Lær å lage den tradisjonsrike retten smalahove som Hellstrøm.

Smalahove:

  1. Lag en grønnsaksbuljong av gulrot, kepaløk, purreløk, sort pepper  og vann
  2. Legg smalahove i buljongen og la det små putre i 3-4 timer
  3. Når hove har små kokt i 3-4 timer tar man dem opp av kraften legger dem på ett brett og glaserer dem med sausen og har dem så i ovn på 230 grader i ca 5 min

 

Saus:

  1. Sil av litt av buljongen. Lag en ølreduksjon på bokkøl, litt stjerneanis, litt nellik, 4 sjalottløk og 4 fedd hvitløk la dette redusere til halvparten monter så inn smør til den tykner.

 

Kålrabi stappe:

  1. Kutt kålrabien i biter (skrell den først)
  2. Ha i vann slik at det dekker halvparten av kålrabien ha i smør og legg på lokk
  3. La det koke til kålrabien er mør
  4. Kjøres i food prosessor og smakes til med salt og pepper

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Smalahove:
4 stk hele smalahove
3 gulrøtter
2 kepaløk
2 purreløk
Pepper

Kålrabi stappe:
2 stk kålrabi
Vann
200 g smør
Salt og pepper

Ta denne oppskriften med deg

+47