index

Hellstrøms lutefisk

Sjømat
Norsk
15 - 30 min

Dette er Hellstrøms oppskrift på lutefisk med hvit trøffel fra serien Jul med Hellstrøm.

  1. Vi starter med sausen. Varm opp fløtemelken, bland smør og hvetemel og litt salt til jevning. Rett før oppkok, blander du inn jevningen. La det koke noen minutter, mens du rører kraftig med en visp. Sil sausen over i en annen kasserolle. Tilsett sennep, Colman og Dijon, WCSS, saften av 1 sitron, kajennepepper.  Rør så inn cirka 50gram smør, for å gjøre sausen ekstra glatt og velsmakende.
  2. Del lutefisken i porsjonsstykker, og beregn to gode biter per hode. Legg fisken i pyrex former (glassform med lokk, ildfaste) for to seperate serveringer. Salt fisken godt med fingersalt. Sett på lokk og inn i ovnen på 180grader i cirka 20 minutter.
  3. Kok petits pois i saltet vann i ett minutt, hell de varme over i en blender og tilsett 100gr smør og kjør til glatt og fin pure, smak til med salt og hvit pepper og hold varm i en kasserolle.
  4. Stek baconterninger sprø og gyllenbrune og bland inn en bunt finhakket gressløk i baconfettet straks før servering.
  5. Anrett på varme tallerkener. Fisken må renne godt av før servering. Fisken skal være fast, samme tekstur som kamskjell.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

3 kg lutefisk
Salt
2 pakker frossen petits pois (ca.500 gr)
100 gr smør
Salt og hvit pepper
200-300 gr bacon
1 bunt gressløk

Saus:
1/2 l fløtemelk
2 ss hvetemel
30 gr smør
Salt
2 ss tørr Colman sennep
2-3 ss sterk dijonsennep
1-2 ss WCSS
1 knivspiss kajennepepper
Saften av 1 sitron
Salt og hvit pepper
50 gr smør
Svart pepper fra pepperkvern
50 gr hvit trøffel

Ta denne oppskriften med deg

+47