index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Hellstrøms juleribbe (helt sprø)

Kjøtt
Norsk
2 - 4 timer

Her finner du oppskriften på Hellstrøms juleribbe (Helt sprø) fra første episode av Jul med Hellstrøms (sendt julen 2009). Lær å lage tradisjonell ribbe på Hellstrøms måte. 

  1. Man finruter svoren med en skarp kniv, type tapetkniv eller barberblad.
  2. Salt og grovmalt svartpepper et eller to døgn i forkant.
  3. Når ribbestykket skal inn i ovnen , legges det med svorsiden ned i ovnspannen.
  4. Hell 1 liter kaldt vann i pannen og tilsett grovhakket løk, 2-3 uskrelte fedd fra en voksen hvitløk, grovhakket gulrot og timian, stek slik i ca en time på 180 grader. (Men følg nøye med på denne prosessen.)
  5. Deretter skal ribbestykket snus med svoren opp.
  6. Hell på lite mer vann, øs sjyen over svoren og stek ytterligere en time.
  7. Siste halvtimen øker man temperaturen til 230 grader grill og øs sjy over ribben hvert femte minutt. Etterfyll med vann hvis det begynner å bli tørt i pannen.
  8. Denne siste fasen er til for at svoren skal bli gyllenbrun og sprøstekt, følg nøye med på temperaturen slik at den ikke svir seg.
  9. Når ribben er ferdig, sil vekk sjyen og jevn den med litt mel.
  10. En god smaksforsterker er et par skjer Soyasaus og Worcestershire sauce i sjyen.

Ingredienser

Beregnet for 8 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

4 kilo ribbe i ett stykke med svor og ben.
50 gram grovkvernet svartpepper
50 gram fingersalt
1-2 løk
1-2 gulrøtter
1 stor hvitløk
2-3 kvister timian
2-3 ss Soyasaus
2-3 ss Worcestershire sauce

Ta denne oppskriften med deg

+47