index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.

Hellstrøms asiatisk ribbe

Kjøtt
Asiatisk
1 - 2 timer

Her finner du oppskriften på asiatisk ribbe, som Hellstrøm tilberedte i programmet Jul med Hellstrøm.

  1. Salte og pepre ribben gjerne et par døgn i forkant, og lag fine ruter i svoren med en skarp kniv eller et barberblad. Rens frukten og kjør i en blender til juice/pure (hvis du ikke bruker ferdig juice).
  2. Kutt purreløk og selleristang i biter, del en hel hvitløk i to og riv ingefæren på et lite rivjern. Fres de oppkuttede grønnsakene i en stor jerngryte i litt olivenolje. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp.
  3. Legg ribbestykket med svorsiden ned i jerngryta, og sett jerngryta i ovnen på 180grader. Vi steker i cirka 1 time, snur kjøttet, fortsetter nok en time, siler sjyen og øser den over kjøttet den siste halvtimen, slik at vi får et glansfullt, lakkert aspekt, som en pekingand. 
  4. Sjyen koker vi litt inn, og øser den over kjøttet, som vi har delt i passende store serveringstykker. Server gjerne med spinat, ananas og bok shoy.

God fornøyelse!

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Ett ribbestykke ca.3-4 kilo, med ben og svor
1/2 liter appelsinjuice, fersk presset
1/4 liter mango juice eller 2 mango
1/4 liter ananasjuice eller 1 ananas
1/4 liter soyasaus
En flaske tørr hvitvin
1/4 liter hønsebuljong/ vann
50gr fersk ingefær
2 hvitløk delt i to
1 purreløk
1 liten selleristang
1ss korianderfrø
1ss kummin
1ss sechuanpepper
2 små kanelstenger
6 stjerneanis
2 ss honning
2 røde chilipepper
2ss asiatisk østerssaus/ oystersauce fra flaske
Salt og pepper

Ta denne oppskriften med deg

+47