index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Vol-au-vent

Sjømat
30 - 60 min

I andre episode er det en appetittvekkende vol-au-vent med sjøkreps og kamskjell som forrett, og Hellstrøms egen versjon av juleribbe som hovedrett. Her er oppskriften på vol-au-vent, som servert i Jul med Hellstrøm og venner.

Slik gjør du:

  1. Kjevl ut 4 plater med butterdeig til 2,5mm tykkelse. Trykk ut med utstikkerjern som er cirka 12 cm i diameter(bruk gjerne et glass). Form kanter av butterdeig i 1 cm brede bånd og samme tykkelse og fester i ytterkant med vanndråper. Prikk indre sirkel med gaffel, pensler med eggeplomme og steker på 180 grader i cirka 10-12 minutter. skjær ut indre sirkel med en kniv.
  2. Skjær av stilken på sjampinjongen og fres den i en panne med olivenolje, smør og sitronsaft. Tilsett traktkantarell og fres videre i et par minutter. Tilsett fløte, creme fraiche og hakket estragon, varm opp og smak til med salt og pepper.
  3. Del sjøkreps og kamskjell i to og fres i en varm panne med litt olivenolje i cirka 30 sekunder. Legg opp de stekte vol-au-vent på tallerkener og fordel skalldyrene og soppsausen, legg på toppen og server.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

1 pakke butterdeig, 4-5 plater
6 kamskjell
6 sjøkrepshaler
12 sjampinjonger
200 g traktkantarell
1 sitron, saften av
2 ss estragon finhakket
2 dl fløte
2 dl creme fraiche
Salt og pepper
Olivenolje og smør til steking
Eggeplomme til pensling