Sellerisuppe
Vegetar
30 - 60 min
I første episode inviterer Hellstrøm venner til pinnekjøtt, mens Pascal står for desserten. Til forrett serveres det selleri- og gresskarsuppe, og oppskriften får du her.
Sellerisuppe:
- Finhakk hvitløk og sjalottløk
- Fres hvitløk og sjalottløk i en varm panne med olivenolje til de er blanke
- Tilsett selleri og gresskar og fres videre i et par minutter
- Tilsett vann til det dekker og la det koke i 30 minutter
- Kjør til suppe med en stavmikser og smak til med salt og pepper
- Rør inn lett pisket krem i suppen
- Server suppen i varme suppetallerkner, pynt med glaserte kastanjer
Glaserte kastanjer:
- Kok vann og sukker til sukkerlake
- Del kastanjene i tre og bland med sukkerlaken
- Fres kastanjeblandingen i en varm panne til de har fått en fin farge. Må ikke brennes
- Tilsett smør helt til slutt og server til suppen
Ingredienser
Beregnet for 6 voksne og 0 barn.
Lag denne oppskriften for
Sellerisuppe:
750 g selleri, renset i biter
250 g gresskar, renset i biter
1 1/2 dl kremfløte
2 sjalottløk
1 fedd hvitløk
Olivenolje til steking
Salt og pepper
Glaserte kastanjer:
150 g kastanjer, kokte
50 g sukker
50 g vann
1 ss smør