index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Rakefisk servert med potetvafler

Sjømat
Norsk
30 - 60 min

I tredje episode er det fisk som står på julemenyen. Til forrett får Hellstrøms venner servert rakefisk, og til hovedrett den tradisjonsrike retten lutefisk. Her er oppskriften på rakefisk servert med potetvafler.

Rakefisk:

Slik gjør du:

  1. Finhakk rødløk. Del hardkokte egg i hviter og plommer og hakk hver for seg. Hakk gressløk og dill.
  2. Renskjær fiskefileten og fjern de små ryggbena (bruk en pinsett), del fisken med skarp kniv i passende gaffelbiter.
  3. Legg opp fisken på tallerkener. Strø over hakkede egg, rødløk, gressløk og dill. Varm smøret til nøttebrunt og slå det over fisken ved servering. Legg på pene skjeer med rømme og server med potetvafler ved siden av.

Potetvafler:

Slik gjør du:

  1. Riv potetene på et rivjern. Press de revne potetene maksimalt for vann, bruk hendene eller press gjennom en sil. Tilsett egg, eggeplommer og creme fraiche, og smak til med salt og pepper.
  2. Stek små potetvafler i varmt vaffeljern til de er gyllenbrune, legges på rist. For ekstra sprø potetvafler: Snu vaflene når de er gjennomstekt for fin stekeskorpe på begge sider.
  3. Server til rakfisk.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Rakefisk:
1,2 kg renset rakefisk uten skinn og ben
6 hardkokte egg
2 rødløk
1 bunt gressløk
1 liten bunt dill
250 g smør
1 beger seterrømme,

Potevafler:
600 g mandelpoteter, skrelte
2 egg
2 eggeplommer
2 dl creme fraiche
Salt og pepper

Ta denne oppskriften med deg

+47

Relaterte oppskrifter