Pinnekjøtt á la Hellstrøm
Kjøtt
Over 4 timer
I første episode inviterer Eyvind venner til pinnekjøtt á la Hellstrøm, en folkets favoritt. Denne tradisjonsrike retten serveres med kålrabistappe, ringerikspoteter og smørsaus. Her er oppskriften på pinnekjøtt á la Hellstrøm.
Slik gjør du:
- Legg pinnekjøttet i vann i ett døgn (12 timer)
- Start med å lage buljongen. Rens og kutt løk, gulrot, purreløk og selleri, og legg alt i en stor kjele. Tilsett laurbærblad, sort pepper, einebær, timian og kajennepepper. Tilsett 5 liter vann og la det koke i cirka 1 time. Sil av
- Kok pinnekjøttet i buljongen. La buljongen dekke pinnekjøttet og la det koke / trekke 1-1,5 time. Legg i vossakorven de siste 10 minuttene av koketiden
- Ta opp pinnekjøttet og vossakorven og legg det i en langpanne og pensle kjøttet med litt av smørsausen. Sett pinnekjøttet i ovnen på 250 grader og stek det i 5 min
- Rens kålrabien og del den opp i terninger. Kok kålrabien i saltet vann til den er mør. Kjør til stappe med en stavmikser og tilsett 250 gram smør. Smak til med salt og pepper
- Lag saus: Varm opp litt vann i en kjele og visp inn 250 gram smeltet smør. Tilsett hakket persille
- Skjær vossakorven i pene biter og server på tallerken med pinnekjøtt, kålrabistappe, ringerikspoteter og smørsaus
Ingredienser
Beregnet for 6 voksne og 0 barn.
Lag denne oppskriften for
3 kg pinnekjøtt, saltet, røkt og tørket
Vossakorv
1 bunt persille
2 kg kålrabi
500 g smør
1/2 ts hvitmalt pepper
1 knivspiss kajennepepper
Salt
Buljong
3 stk gulrøtter
3 stk løk
1/2 selleri
1stk purreløk
1 kvist timian
5 stk laurbærblad
15 stk einerbær