index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Pascals julekuler med riskrem

1 - 2 timer

I første episode inviterer Hellstrøm til pinnekjøtt, og med seg på laget har han Pascal Dupuy som står for desserten. I denne episoden får vi servert julekuler med deilig riskrem.

Julekuler:

  1. Finn frem en halv rund plastform
  2. Smelt sjokolade til 60-70 grader
  3. Avkjøl til 30 grader
  4. Varmt opp igjen til 32 grader
  5. Støp i formen. Stivn i kjøleskap. Ta ut av formen

Riskrem:

  1. Pisk krem til passe tykkelse
  2. Ta den kalde risgrøten og tilsett oppi kremen
  3. Bland inn mascarpone
  4. Skrap ut frøene fra vaniljestangen, rør inn

Mousse chocolat:

  1. Kok opp melk, hell over sjokolade og gelatin.
  2. Tilsett pisket krem på 40C for mørk sjokolade
  3. Avkjøl

Kirsebærkompott:

  1. Ta kirsebærene og sukker i en kjele, kok opp

Glasur:

  1. Varm opp eplegele, kirsebærsaft og gelatinplater

Montering:

  1. Ta den ene halve ballen, hold den kjapt på en lunken stekepanne for å smelte kanten
  2. Fyll den andre halve kulen med sjokolademousse, litt kirsebærkompott og deretter riskrem, sett den på toppen av den andre
  3. Glasser kulene med kirsebærglasur

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Julekuler:
Kokesjokolade

Riskrem:
4 dl risgrøt, kald
2 dl krem
100 gram mascarpone
1 vaniljestang

Mousse chocolat:
250 g H-melk
280 g mørk sjokolade 70%
1,5 stk gelatinplate
5 dl pisket krem

Kirsebærkompott:
200 g kirsebær, frossen
50 g sukker

Glasur:
Eplegele
Kirsebærsaft
2 gelatinplater

Ta denne oppskriften med deg

+47