index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Multe-parfait flambert i akevitt

2 - 4 timer

I andre episode inviterer Hellstrøm til juleribbe med sitrongress, og til dessert er det multe-parfait flambert i akevitt á la Pascal Dupuy. Her er oppskriften på denne deilige desserten.

Isparfait:

  1. Bland sammen vann, sukker og vanilje i en kjele, kok opp
  2. Hell over eggplommer og pisk til eggdosis
  3. Tilsett krem og deretter likør

Marengs:

  1. Pisk egghviter til det blir helt stiv
  2. Tilsett sukker
  3. La det vispe cirka 1 minutt og tilsett melis

Montering:

  1. Fyll opp med isparfait og plasser i fryser i minimum 3 timer
  2. Legg over multer eller bringebær og pynt med marengs
  3. Flamber marengsen
  4. Etter servering, hell over litt akevitt og tenn på for flambering

 

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Isparfair:
140 g vann
160 g sukker
2 vaniljestenger
8 eggplommer
1000 g pisket krem
150 g lakka likør

Meringue:
4 egghviter
20 g sukker
120 g melis

Topping:
Multer eller bringebær
Akevitt

Ta denne oppskriften med deg

+47