index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Hellstrøms lutefisk

Sjømat
Norsk
1 - 2 timer

I tredje episode serverer Hellstrøm fisk til venner. Hovedretten består av lutefisk servert med ringerikspoteter, ertepuré og sennepsaus. Her er oppskriften.

Slik gjør du:

  1. Kok ringerikspotetene. Skrell potetene og hold de varme i en kjele med litt smør.
  2. Lag sennepsausen: varm opp fløtemelken og bland med smeltet smør og hvetemel. La det koke i et par minutter til den tykner. Tilsett sennep, WCSS, saften av en sitron, kajennepepper, og rører inn cirka 50 gram smør, for å gjøre sausen ekstra glatt og velsmakende.
  3. Kok petits pois i saltet vann i ett minutt. Kjør til puré med en stavmikser. Tilsett 100 gram smør og smak til med salt og hvit pepper.
  4. Del vårløk i tynne skiver. Fres vårløken i en varm panne med litt smør. Tilsett finhakket gressløk.
  5. Del fisken i porsjonstykker og beregn to gode biter per hode. Legg i langpanne og salt godt med maldonsalt. Dekk med aluminiumsfolie, sett i varm ovn på 180 grader i cirka 20 minutter.
  6. Server lutefisk, ringerikspoteter, ertepuré og sennepsaus på varme tallerkener. Strø over stekt vårløk.

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

3 kg lutefisk
2 pakker frossen petits pois(cirka 500gram)
250 g smør
200 g vårløk
1 kg ringerikspoteter
5 dl hvitsaus,( ½ l fløtemelk, 2ss hvetemel og 30g smør).
2 ss Colman sennep
2-3 ss Dijonsennep
1-2 ss WCSS
1 knivspiss kajennepepper
Saften av en sitron
Salt og hvit pepper
1 bunt gressløk

Ta denne oppskriften med deg

+47

Relaterte oppskrifter