index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Buche de Noel

Over 4 timer

I tredje episode av Jul med Hellstrøm og venner har Pascal funnet frem sin beste oppskrift på den franske julekaken Buche de Noel.

Kakebunn:

  1. Kok opp smør, mel, hvetemel, vanilje og rør godt sammen
  2. Tilsett egg og eggplommer
  3. Piske egghviter som marengs, ha i sukker og tilsett så i resten av ingrediensene
  4. Stekt på 170 grader i ca. 15 min

Sjokolademousse med vanilje:

  1. Kok opp melk med vaniljefrø, hell over sjokolade og gelatin
  2. Tilsett pisket krem på 40 grader for mørk sjokolade

Pasjonsfruktgele:

  1. Kok opp vann og sukker
  2. Tilsett gelatin og deretter pasjonsfruktpuré
  3. Fyll i ønsket form og plasseres i fryser

Glassering:

  1. Kok opp eplegelé
  2. Tilsett gelatinplater og litt rød konditorfarge etter ønske

Montering:

  1. Lag først pasjonsfruktgele og plasser den i fryser
  2. Deretter lag kakebunnen og avkjøl
  3. Lag sjokolademousse og fyll opp 50% i en ønsket form
  4. Legg over fruktgele og mer sjokolademousse. Til slutt legg på kakebunn og sett hele kaken i fryseren et par timer
  5. Ta kaken ut av formen, og glassere kaken mens den fortsatt er frossen
  6. Kaken må tines i ca. 2 timer før før servering

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kakebunn:
45 g smør
60 g hvetemel
2 egg
4 eggplommer
40 g melk
1/2 vaniljestang
5 egghviter
50 g sukker

Sjokolademousse med vanilje:
250 g H-melk
400 g hvit sjokolade
4 gelatinplater
1/2 liter pisket krem
2 vaniljestenger

Pasjonsfruktgele:
250 g pasjonsfruktpuré
150 g Vann
75 g Sukker
7,5 gelatinplater

Glassering:
200 g eplegele
2 gelatinplater
Rød konditorfarge

Ta denne oppskriften med deg

+47

Relaterte oppskrifter