index

Jordbærkake med krem

Frukt og bær
Annet
1 - 2 timer

Denne oppskriften på jordbærkake med krem kommer fra Opplysningskontoret for brød og korn. Du finner flere oppskrifter, tips og informasjon på brodogkorn.no

Kakebunn:
1. Bland egg og sukker i en bolle og pisk over vannbad til blandingen er ca. 40 °C. Fortsett å piske i en kjøkkenmaskin til røren blir lett og luftig.

2. Sikt i hvetemelet og vend det forsiktig inn.

3. Ha røren i en smurt springform på 22 cm.

4. Stek bunnen midt i ovnen ved 180 °C i 30-35 minutter. Avkjøl på rist.

 

Mousselinekrem:
5. Del vaniljestangen på langs og ha stang og frø i en kjele sammen med melken. Kok forsiktig opp, sett til side, og la stå å trekke en time. Sil av vaniljestangen og kok opp på nytt.

6. Pisk eggeplommer, sukker og maizena i en bolle. Hell den varme melken i eggblandingen, mens det røres jevnt hele tiden. Ha væsken tilbake i gryten, og la koke i ett minutt under stadig omrøring.

7. Ta blandingen av varmen og rør inn smøret. Sett kremen til kjølig til den er kald og stiv. Pisk den lett og luftig før bruk.

 

Montering:
8. Del kakebunnen i to. Legg det ene laget på et fat og sett en kakering (feks. den løse kanten på en springform) på 24 cm i diameter rundt.

9. Bruk en sprøytepose og sprøyt et 1 cm tykt lag mousselinekrem i mellomrommet mellom kakebunnen og kakeringen.
Plasser halve jordbær langs hele kakeringen med snittflaten mot ringen. Press bærene lett ned i kremen.

10. Legg et lag med mousselinekrem og jordbær over hele kaken, og dekk med det andre laget med kakebunn.

11. Bruk sprøytepose og sprøyt mousselinekrem mellom kakeringen og kakebunnen, og avslutt med et jevnt lag over hele kaken.

12. Sett kaken kaldt til mousselinekremen er stiv.
Fjern kakeringen før servering og pynt kaken med pisket krem og jordbær.

Ingredienser

Beregnet for 5 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kakebunn:
4 stkegg
125 gsukker
125 ghvetemel

Mousselinekrem:
5 dl helmelk
1 vaniljestang
250 g sukker
5 eggeplommer
30 g maisstivelse (maizena)
250 g smør

Ta denne oppskriften med deg

+47