index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Snurrer med appelsin og sjokolade

2 - 4 timer

Her får du oppskriften på snurrer med appelsin og sjokolade fra programmet Idas julebakeri som ble sendt på TV3 play.

Boller:

 1. Bland sammen mel, sukker, kardemomme og gjær i en kjøkkenmaskin som har eltekrok. Det virker kanskje rart at jeg har gjæren sammen med de tørre ingrediensene, men det funker utmerket.
 2. Smelt Melange i en kjele og tilsett melken. Kjenn på melange/melkeblandingen med fingeren. Hvis væsken er kald så varmer du den opp til 37 grader. 37 grader er når du ikke kan kjenne at du har fingeren nedi væsken.
 3. Pisk egget inn i Melange- og melkeblandingen. Hell denne væsken i de tørre ingrediensene og elt på lav hastighet i 10 minutter. Øk hastigheten til middels og elt i 3 minutter til. Elteprosessen er viktig så ikke kutt ned på den.
 4. Smør en bolle med litt melange og ha deigen oppi.
 5. Dekk med plastfolie.
 6. Nå skal jeg gi dere et lite tips for å gjøre hevetiden kortere: Sett ovnen på 50 grader. Når ovnen har blitt 50 grader skrur du ovnen av og setter bollen med deig inn, men da ovnsdøren stå åpen. La stå i 45 minutter. (dette gjør at hevetiden halvveres siden det er varmt inni ovnen). Hvis du hever på den tradisjonelle måten så la deigen heve til dobbel størrelse, tar ca. 1,5 time på et lunt sted.
 7. Ta deigen ut etter 45 minutter og velt den over på en lett melet kjøkkenbenk. Elt men henda i noen minutter til du har en smidig deig. Kjevle deigen ut til en stor rektangel.

Fyllet

 1. Smelt sjokolade og Melange i en liten kjele. Tilsett så melis, kakaopulver, salt, appelsinsaft og finrevet appelsinskall. Rør alt godt sammen til du har en jevn og fin glasur.
 2. Hell ca. halvparten av glasuren utover deigrektangelen (pass på å ikke ha et tykt lag, da blir det bare klin).
 3. Rull deigen til en stor og stram pølse. Kutt i ca. 12 biter. Dekk en form med bakepapir og ha snurrene oppi.
 4. Dekk formen med plastfolie og etterhev i ca. 30-40 minutter. Varm ovnen til 200 grader og stek i 12-13 min. Avkjøl på rist.
 5. Til å pynte snurrene med sprøytet jeg resten av sjokoladeglasuren over. I tillegg laget jeg en melisglasur ut av melis, sitronsaft og litt revet appelsinskall.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Boller:
450 g hvetemel
0,5 dl sukker
1 ts kardemomme
1/2 pakke ferskgjær (25 g)
50 g Melange
2 dl H-melk
1 egg

Fyll:
75 g kokesjokolade
50 g Melange
25 g melis
1,5 ss kakaopulver
1,5 ts salt
2 ss appelsinsaft
2 ts revet appelsinskall (finrevet)
1 egg til pensling