index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Omelette norvégienne

Fransk
1 - 2 timer

Her får du oppskriften på omelette norvégienne fra programmet Idas julebakeri som ble sendt på TV3 play.

Genoise

  1. Varm opp vann i en stor kjele. Pisk egg og sukker. Sett bollen over vannbadet og pisk til eggedosisen når 40°C og pisk ferdig i kjøkkenmaskin til eggedosisen er luftig.
  2. Sikt melet på et papir og vend det forsiktig inn. Hell røren i en form og stek på 200°C i 25-30 min. Prøv med en pinne for å sjekke om den er ferdigstekt.
  3. Vend den på en rist.

Vaniljeis

  1. Ha melk og fløte i en stor panne.
  2. Skrap vaniljefrøene av stengene og oppi pannen. Ha deretter stengene oppi.
  3. Visp eggeplommene og sukkeret sammen, sakte i ti minutter til det er blekt og tykt.
  4. Ha deretter alt over i pannen, og kok over lav varme. Når det nesten når kokepunktet og er tykt, helles dette over i en bolle til avkjøling.

Marengs

  1. Bland sukker og vann i en liten kjele og kok opp til 120 grader.
  2. Pisk eggehvitter til det skummer, når sukkerlaken har nådd 120 grader tar du kjelen av platen og heller en tynn stråle i marengsen mens du visper. Ta også vare på litt av sukkerlaken, da denne også brukes til å sette smak på genoisen. Det er viktig at du ikke heller alt oppi med en gang.
  3. Når all sukkerlaken er oppi marengsen fortsetter du å piske i 10-15 minutter på lav hastighet.

Montering

  1. Del Genoise (sukkerbrødet) i to rektangelskiver. Hell noen dråper rom og litt sukkerlake over et skivene, og ha is i skiver over. Smør syltetøy over isen.
  2. Legg deretter en ny skive Genois over, og nytt lag med skivet is og syltetøy over. Bruk sprøytepose og dekk til med marengs.
  3. Sett den deretter i ovnen på 180 grader i 2-3 minutter. Flamber så kaken.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Genoise:
8 egg
250 g sukker
250 g siktet mel

Vaniljeis:
4 vaniljestenger
16 eggeplommer
300 g sukker
12 dl mel
8 dl fløte

Marengs:
6 eggehviter
150 sukker
3 dl vann

Ta denne oppskriften med deg

+47