index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Karameller

Over 4 timer

Her får du oppskriften på Idas karameller fra programmet Idas julebakeri som ble sendt på TV3 play.

  1. Kle en 20 x 20 cm firkantet form med bakepapir. 
  2. Varm opp kremfløte og vikingmelk i en kjele til rett under kokepunktet, men ikke la det koke!
  3. I en medium/stor gryte har du vann, sirup og sukker. Kok dette opp til 121 grader.
  4. Hell i fløteblandingen og Melange, litt av gangen. Det vil boble veldig så pass på at det ikke bobler over kanten på kjelen.
  5. Temperaturen vil synke når du har i fløteblandingen og melange. Nå skal temperaturen opp igjen. Kok helt til karamellen når en temperatur på 118 grader. Det kan ta ganske lang tid. Rør ganske ofte mens karamellen koker i vei.
  6. Når karamellen har blitt 118 grader heller du den oppi formen. Strø over litt maldomsalt og sett kjølig. Det tar ca. 4-6 timer før karamellen stivner og du kan skjære fine ruter. Pakk gjerne karamellen inn og gi vekk som gave. 

Tips

  1. Bruk et mattermometer, det er viktig at du får gradene riktig da det er dette som gjør at karamellene stivner. 
  2. Bruk en ganske stor gryte til å koke karamellen i, da går det fortere å få opp temperaturen.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

3,5 dl kremfløte
1 dl vikingmelk
1 dl vann
2 dl sirup
3 dl sukker
100 g Melange i terninger
Noen klyper maldonsalt