index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Julemakroner

1 - 2 timer

Her får du oppskriften på Idas julemakroner fra programmet Idas julebakeri som ble sendt på TV3 play.

 1. Som du ser så er det to ganger eggehvite, og det er ikke feil. Det aller første du gjør er å blande sammen mandelmel og melis og så sikte det over i en annen bolle. Hiv eventuelle store klumper.
 2. Bland inn 40 g eggehvite og rør med en slikkepott til du får en klissete masse. Sett til side.
 3. Ta frem en liten kjele og tilsett sukker og vann. Kok opp og la koke til sukkerlaken måler 118 grader (bruk et mattermometer).
 4. Pisk resten av eggehvitene, 40 gram, i en ren kjøkkenmaskinbolle med ballongvisp. Eggehviten skal bli skummete og litt stiv.
 5. Hell den varme, 118 graders, sukkerlaken ned i eggehvitene i en tynn stråle mens maskinen går på lav/medium hastighet. Når all laken er tilsatt setter du hastigheten opp til høy. Pisk i ca. 7 minutter.
 6. Du har nå laget det som heter en italiens marengs som skal være stiv, hvit og blank. Rør inn 1/3 av marengsen sammen med mandelblandingen med en slikkepott.
 7. Tilsett så resten av marengsen og vend den inn til du har en røre som flyter litt utover. Når du holder slikkepotten opp skal røren falle forsiktig ned igjen med noen mellomrom, da er røren klar. Jo mer du rører jo tynnere blir røren.
 8. Ha røren i en sprøytepose med rund tip og sprøyt runde makroner på et stekebrett som enten er dekket med silikonmatte eller bakepapir. Dunk under stekebrettet noen ganger for å fjerne luftbobler. La makronene tørke til de får en tørr hinne på toppen. Det tar alt fra 40-75 minutter.
 9. Stek makronene på 150 grader i ca. 13-14 minutter. Avkjøl helt før du tar dem av matten.

Cream cheese glasur

 1. Miks melange og melis i en kjøkkemaskinbolle med k-visp. Miks til du har en hvit og luftig frosting, tar ca. 5 minutter på høy hastighet.
 2. Tilsett romtemperert kremost og salt og miks litt til. 
 3. Pynt med knuste polkagriser. 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

100 g mandelmel (ikke fettredusert)
100 g melis
40 g eggehvite
100 g sukker
25 g vann
40 g eggehvite

Cream cheese glasur:
100 g romtemperert Melange
75 g melis
100 g romtemperert kremost
En liten klype salt