index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Etasjefruktkake med sjokoladekrem

1 - 2 timer

Fruktkake

  1. Kutt svisker i små biter og ha i en kjele sammen med rosiner, appelsinskall, Melange, brunt sukker, honning, vann, espressopulver, appelsinsaft, kakaopulver, nellik, malt ingefær, kanel, kardemomme og salt.
  2. Kok opp og la småkoke i 10 minutter. Trekk kjelen av platen og la stå i 20-30 minutter for å avkjøle seg litt.
  3. Pisk sammen eggene og rør dem inn. Bland sammen hvetemel, mandelmel, natron og bakepulver og rør inn røren.
  4. Spray en puddingform med fett og hell røren i.
  5. Stek på 150 grader i ca. 1 time.

Sjokoladekrem

  1. Pisk Melange og melis hvitt og luftig i en kjøkkenmaskinbolle med k-visp.
  2. Smelt sjokoladen over vannbad og ha i sammen med kakaopulver.
  3. Pisk til slutt inn espressopulver og salt.
  4. Fordel sjokoladekremen over kaken og pynt med tranebær.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Fruktkake:
250 g svisker
200 g rosiner
Skall fra 2 appelsiner
150 g Melange
150 g brunt sukker
150 g akasiehonning
1 dl vann
1 ss espressopulver
1,5 appelsin (kun saften)
2 ss kakaopulver
1/4 ts nellik
1/4 ts malt ingefær
1/2 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1 klype salt
2 store egg
125 g hvetemel
50 g mandelmel
1/2 ts natron
1/2 ts bakepulver

Sjokoladekrem:
100 g Melange
100 g melis
100 g mørk kokesjokolade
2 ss kakaopulver
2 ts espressopulver
1 ts salt

Ta denne oppskriften med deg

+47