index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Vanilje- og bringebærkake

Frukt og bær
30 - 60 min

Her får du oppskriften på Idas vanilje- og bringebærkake fra programmet Idas fristelser som ble sendt på TV3 play.

Kakebunn

  1. Miks egg, sukker og vaniljetwister til det blir en fin eggedosis.
  2. Bland hvetemel, natron, bakepulver og salt godt sammen og tilsett det i eggedosisen.
  3. Bland deretter sammen de våte ingrediensene: kefir, vann og olje.
  4. Når du har tilsatt alle ingrediensene er røren ferdig.
  5. Tilsett røren i to 15 cm former.
  6. Klipp ut to papirformer som du plaserer i bunnen i begge formene, da sitter ikke kaken fast.
  7. Fordel røren i begge formene.
  8. Stek deretter kakene i ovnen på 200 grader i 20 minutter.

 

Frosting

  1. Pisk sukker og eggehviter sammen over en gryte med varmt vann. Alle sukkerkornene skal forsvinne før du bytter til en kjøkkenpisker.
  2. Mens sukkeret smelter kan du blende bringebær med en stavmikser til det blir en fin pure. Sil deretter bringebærene for å få ut stenene.
  3. Når sukkeret er smeltet kan du helle det i en bakebolle. Så skal det piskes helt til det blir kaldt, så blir det en «glossy» marengs. Denne prosessen vil ta opp mot 5 minutter på høy hastighet.
  4. Når marengsen har blitt luftig kan du tilsette litt smør, litt etter litt.
  5. Når marengsen er ferdig kan du tilsette bringebærpureen. Pisk dette i ca. ett minutt.
  6. Etter at du har fått blandet det godt sammen kan du ta frem de avkjølte kakene og ta den ut av formen. Kutt bort toppen av kakene sånn at du får en fin rett bunn. Kutt dem deretter i to igjen sånn at du sitter igjen med fire deler.
  7. Fordel frostingen over alle fire delene. Legg dem lagvis. Når du kommer til toppen legger du bunnen til kaken opp og deretter dekker du hele kaken med frosting. Spar litt på frostingen sånn at du kan pynte toppen, Bruk en sprøytepose med en stjernetipp. Gjør dette rundt kanten av kaken og plasser et bringebær i hver av rosene/rosettene.
  8. Da er kaken klar til servering.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Kakebunn:
1 egg
125 g sukker
250 g mykt smør
1 ts vaniljesukker og litt vaniljetvister (1 ts)
1 ts vanilje-twister
175 g hvetemel
1 ts natron
1/2 ts bakepulver
En klype med salt
1 dl kefir
3/4 dl vann
1 1/2 ss rapsolje

Frosting:
200 g sukker
4 eggehviter
125 g bringebær