index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Sjokolademakroner á la Ida

Sjokolade
Fransk
2 - 4 timer

Her får du oppskriften på Idas sjokolademakroner fra programmet Idas fristelser som ble sendt på TV3 play. 

Makroner:

  1. Det er veldig viktig at eggene er romtemperert, helst ligget ute i 24 timer.
  2. Bland sammen mandelmel og melis i en skål og sikt 2-3 ganger. Hvis det er noen store klumper som blir igjen i sikten så hiv det.
  3. Pisk eggehviter til det skummer, tilsett sukker litt av gangen.
  4. Marengsen skal ikke være for stiv, stopp når den er akkurat stiv nok til å holde bollen på hode uten av det faller ut. Tilsett konditorfarge i marengsen etter ønske. Anbefaler wilton sine gele farger.
  5. Ha mandelblandingen i marengsen og rør med faste raske grep for å slå ut luften, for så å begynne å vende.
  6. Man skal ikke røre for lenge, men ikke for lite. Det kan være vanskelig å vite hvor mye man skal røre og når man skal stoppe. Det er ganske vanskelig å få det til perfekt den første gangen.

Sjokoladekrem:

  1. Kok opp vann, smør og sukker i en kjele.
  2. Trekk kjelen av platen og tilsett hakket sjokolade. La stå i 2 minutter før du rører alt sammen.
  3. Bruk en stavmikser og kjør gjennom sjokoladekremen så den blir jevn og glins- ende.
  4. Sett kremen i kjøleskapet i 2–3 timer for å stivne.
  5. Rør i kremen hver halvtime.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Makron:
125 g mandelmel
175 g melis
110 gram eggehviter (Romtemp, viktig)
4 ss sukker
25 g kakaopulver

Sjokoladekrem:
1/2 dl vann
75 g smør
25 g brunt sukker
75 g mørk sjokolade
75 g lys sjokolade