index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Sjokolade- og karamellterte

Sjokolade
1 - 2 timer

Her får du oppskriften på Idas sjokolade- og karamellterte fra programmet Idas fristelser som ble sendt på TV3 play.

Tertebunn

  1. Forvarm ovnen til 180 °C.
  2. Pisk sammen melis og smør til det er lyst og luftig.
  3. Bland mel, salt og kakao i en annen bolle.
  4. Tilsett eggeplommene i smørblandingen og miks.
  5. Ha i melblandingen og miks alt godt sammen.
  6. Fordel deigen i 6 miniterteformer og trykk deigen utover og opp langs kantene.
  7. Sett tertene i kjøleskapet i 30 minutter.
  8. Ta tertene ut av kjøleskapet og prikk dem med en gaffel.
  9. Stekes i ca. 13 minutter. Avkjøl på rist.

Karamell

  1. Varm opp fløten i en kjele.
  2. Ha sukkeret i en annen kjele. Smelt det til karamell (ikke rør) og tilsett den varme fløten.
  3. Kok til alt er oppløst, nå kan du røre. La småkoke i 4–5 minutter og tilsett smør og salt.
  4. Avkjøl karamellen.
     

Ganache

  1. Hakk sjokoladen i små biter og ha dem i en liten bolle.
  2. Varm opp kremfløten til kokepunktet i en kjele.
  3. Hell fløten over sjokoladen og la stå i 2 minutter. Rør så kraftig til sjokolade og fløte har blandet seg.
  4. Tilsett smøret. Avkjøl.
     

Montering

  1. Ha 2 ts karamell i hver tertebunn.
  2. Fordel karamellen utover.
  3. Hell ganachen over karamellen, helt opp til kanten av tertebunnene.
  4. Settes i kjøleskapet for å stivne i ca. 2 timer.
  5. Dryss gjerne litt havsalt over før servering.

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Tertebunn:
75 g melis
75 g mykt smør
250 g hvetemel
2 eggeplommer
1/2 ts salt
3 toppede ss kakao
Evt. litt havsalt til overdryssing til slutt

Karamell:
3/4 dl fløte
50 g sukker
20 g smør
1 klype salt

Ganache:
120 g mørk sjokolade
1 dl kremfløte
1 ts smør