index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Sitronterte á la Ida

Frukt og bær
1 - 2 timer

Dette er Idas søte sitronterte fra den første sesongen med Idas fristelser. Bak med Ida.

Ingredienser til en 23 cm rund form

Paibunn:

  1. Ha mel og kaldt smør i en kjøkkenmaskin med k-visp. Visp til det får en sandlignende konsistens
  2. Pisk sammen eggeplommer, melis og frøene fra vaniljestangen. Tilsett i melet og miks alt sammen på lav hastighet i 2 minutter. Dekk deigen med plastfolie og legg i kjøleskapet i 30 minutter.
  3. Forvarm ovnen til 190 grader
  4. Ta deigen ut av kjøleskapet og legg den mellom to bakepapirark. Det gjør det lettere å kvevle deigen tynt. Kjevle deigen til en runding som er ca 2-3 med mer tykk.
  5. Plasser deigen med bakepapir i fryseren i 5 minutter (dette er for at det skal være lettere å plassere deigen i formen)
  6. Ta deigen ut av fryseren og legg den i en paiform som er 23 cm i diameter, uten bakepapir. Bruk helst en paiform med løs bunn
  7. La det henge deig over kanten. Prikk hele bunnen med en gaffel.
  8. Ta et bakepapirark og krøll det sammen. Stryk det ut igjenog plasser det på toppen av deigformen. Hell keramikkuler eller linser i.
  9. Stek i 20 minutter
  10. Pisk sammen ett egg
  11. Etter 20 minutter fjerner du bakepapiret og keramikkulene
  12. Pensle hele overflasten av deigen med egg og stek i 7 minutter
  13. Ta paien ut av ovnen og la avkjøle helt. Du kan nå trimme kantene på paien.
  14. Lag fyllet

Fyll:

Tips: Senk ovnstemperaturen til 120 grader. Sett paien inn i ovnen mens du lager fyllet så den varmer seg opp.

  1. Del sitronene og skvis ut saften.
  2. Miks sammen sitronjuice, sukker, egg og kremfløte i en bolle.
  3. Sett bollen iver vannbad og pisk til fyllet blir 60 grader, bruk et mattermometer.
  4. Sil fyllet.
  5. La paien stå inne i ovnen mens du heller i fyllet helt til randen.
  6. Stek i 20-25 minutter. Men her kommer trikset for å få den perfekte pai. Fyllet skal ha en temperatur på 70 grader. Etter 20 minutter åpner du ovnsdøren og plasserer termometeret nedi paifyllet, måler temperaturen 70 grader så er paien klar og du tar den ut. Hvis graden er 68 grader så lar du den stå litt til osv. Du vil kanskje synes at paien er litt for rennende når den måler 70 grader, men dette er altså den perfekte temperatur.
  7. Avkjøl paien helt før den kuttes opp og serveres

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Paibunn
200 g hvetemel
100 g kaldt smør i terninger
2 store egg
100 g melis
Frø fra 1/2 vaniljestang
1 egg til å pensle med

Fyll
Saft og skall fra 3 sitroner
200 g sukker
2 dl kremfløte