index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
2

Pizza á la Sporsem

Kjøtt
Italiensk
30 - 60 min

Dette er oppskriften med videoinstruksjoner på en fantastisk pizza Terje Sporsem lagde med Ida i programmet Idas fristelser på TV3. 

Pizzadeig:

  1. bland hvetemel, gjær, salt, vann og olje i en kjøkkenmaskin.
  2. La elte i 10 minutter på lav hastighet
  3. Legg deigen i en smurt bolle dekk til med plastfolie og la heve til dobbel størrelse
  4. Del deigen i passe emner og kjelv ut til en tynn bunn
  5. Ha så over passe mengde med pizzasaus
  6. Strø så over passe mengde med ost (fersk mozzarella, parmesan, jalsberg og roquefort)
  7. Stek i ovnen på 230 grader til pizzaen har blitt sprø og osten smeltet. (stek gjerne på en pizzasten hvis du har det)

Terjes superenkle pizzasaus:

  1. Finhakk sjalottløk og hvitløk og surr det litt i pannen sammen med noen spiseskjeer olivenolje.
  2. Tilsett hakkede ferske tomater og la det surre med løken i 2 minutter.
  3. Tilsett så den hermetiske tomaten og tilsett litt mer olivenolje. 
  4. Rør rundt og la det småkoke uten lokk i minimum 20 minutt.
  5. Smak til med salt og pepper. 
  6. Mot slutten tilsetter du en god bunt med hakket fersk basilikum. Du kan også bruke andre urter som du liker.
  7. Kjør susen med en stavmikser for å fa en jevn og fin saus. 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Pizzadeig
3 dl lunkent vann
1/2 pakke fersk gjær
2 ss olje
1 klype salt
7 dl hvetemel
Ost og kjøtt til pizza

Terjes superenkle pizzasaus
2 sjalottløk
1-2 fedd hvitløk
Olivenolje av god kvalitet
2 tomater
1 boks hakkede hermetiske tomater av god kvalitet (mutti, dole el.l)
Basilikum