index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Pistasjis

Iskrem
30 - 60 min

Her får du oppskriften på Idas pistasjis fra programmet Idas fristelser som ble sendt på TV3 play.

Pistasjpaste

  1. Kok pistasjnøttene i 3-4 minutter, sil av vannet og ta av det tynne skallet.
  2. Forvarm ovnen på 170 grader.
  3. Hell nøttene utover på et stekebrett og sett i ovnen i 5 minutter.
  4. Ha sukker og vann i en gryte og kok opp til 120 grader (ikke rør).
  5. Hell pistasjnøttene i gryten og rør rundt til sukkeret har krystallisert seg.
  6. Hell blandingen i en skål og la den avkjøles i kjøleskapet i 10 minutter.
  7. Når nøttene er avkjølt, ha dem over i en blender og blend til det ser ut som sand.
  8. Tilsett en eggehvite og bland til det blir en paste.

Iskremblanding

  1. Bland maizena og ½ dl melk og bland sammen.
  2. Hell blandingen i en gryte sammen med resten av melken og kremfløte.
  3. Varm opp til det begynner å småkoke, la koke i 3 minutter mens du rører.
  4. Trekk kjelen av varmen og tilsett 150 g med pistasj-pastaen og visp godt inn.
  5. Avkjøl blandingen.
  6. Hell blandingen i en iskremmaskin. Hvis du ikke har iskremmaskin kan du sette blandingen i fryseren og røre om hver halve time til det har blitt til iskrem.
  7. Når isen er ferdig, ha den over i et serveringsglass og strø gjerne litt hakkede nøtter over til pynt.

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

150 g pistasjnøtter
150 g sukker
33 ss vann

Iskremblanding:
1 ss maizena
2 dl hel melk
1dl kremfløte
Forskjellige nøtter til pynt