index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Pavlova med sjokolade

Sjokolade
1 - 2 timer

Her får du oppskriften på Idas pavlova med sjokolade fra programmet Idas fristelser som ble sendt på TV3 play.

Pavlova:

  1. Forvarm ovnen til 160 °C.
  2. Rist hasselnøtter på 170 C i 10-15 minutter, før de avkjøles og deretter hakkes.
  3. Ha eggehvitene i en kjøkkenmaskin og visp på middels hastighet til det skummer og dannes stive topper.
  4. Tilsett alt sukkeret samtidig og øk hastigheten på kjøkkenmaskinen. Fortsett å vispe til marengsen er tykk og skinnende, det kan ta 6–8 minutter.
  5. Senk hastigheten på kjøkkenmaskinen og tilsett eddik og maisenna. La vispen kjøre tre runder før du stopper.
  6. Vend så inn hakkede hasselnøtter og sjokoladeplettende, deretter rører du den tempererte smeltede sjokoladen forsiktig inn (ikke rør den helt ut men slik at marengsen blir marmorert).
  7. Kle et stekebrett med bakepapir. Form to rundinger 15–20 cm i diameter med marengs på stekebrettet. La det være litt avstand mellom hver runding. Du kan godt lage dem litt høye.
  8. Sett brettet inn i ovnen og skru temperaturen ned til 125 °C. Stekes i den nederste delen av ovnen i 1 time og 15 minutter. Skru av ovnen og la pavlovaene avkjøles i ovnen til ovnen er kald, eventuelt natten over.

Sjokoladeganasj:

  1. Ha skall fra en appelsin i fløten og varm opp til kokepunktet.
  2. Hell fløten over sjokoladen og la stå i noen minutter.
  3. Rør fløten og sjokoladen godt sammen.

Krem:

  1. Pisk til deilig og fløyelsmyk krem.

Sett sammen kaken:

  1. Ta halvparten av kremen på den nederste marengsbunnen.
  2. Hell over litt sjokolade og spre utover.
  3. Legg deretter på marengsbunn nummer 2.
  4. Ta på resten av kremen og spre utover deretter resten av sjokoladen.
  5. Avslutt med å rive litt appelsinskall over kaken.

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Nok til to bunner:
4 eggehviter
200 g sukker
2 ts maisenna
2 ts hvitvinseddik
100 g ristede hasselnøtter
100 g sjokoladepletter (sytti prosent)
100 g smeltet sjokolade (temperert)

Sjokoladeganasj:
2 dl fløte
200 g sjokolade (sytti prosent)
Skall fra en appelsin

Krem:
3 dl kremfløte
frøene fra en vaniljestang
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker

Ta denne oppskriften med deg

+47