index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Pavlova langpanne – klassisk

Frukt og bær
1 - 2 timer

Her får du oppskriften på Idas klassiske pavlova langpanne fra programmet Idas fristelser som ble sendt på TV3 play.

Pavlova:

  1. Forvarm ovnen til 160 °C.
  2. Ha eggehvitene i en kjøkkenmaskin og visp på middels hastighet til det skummer og dannes stive topper.
  3. Tilsett alt sukkeret samtidig og øk hastigheten på kjøkkenmaskinen. Fortsett å vispe til marengsen er tykk og skinnende, det kan ta 6–8 minutter.
  4. Senk hastigheten på kjøkkenmaskinen og tilsett eddik og maisenna. La vispen kjøre tre runder før du stopper.
  5. Kle et stekebrett med bakepapir og spre marengsen utover. Du kan godt lage den litt høy.
  6. Sett brettet inn i ovnen og skru temperaturen ned til 125 °C. Stekes i den nederste delen av ovnen i 1 time og 15 minutter.
  7. Skru av ovnen og la pavlovaene avkjøles i ovnen til ovnen er kald, eventuelt natten over.

Mascarponekrem:

  1. Visp sammen fløte, frøene fra vaniljestangen og mascarpone til en fin krem.
  2. Spre kremen utover marengsbunnen.
  3. Pynt med pasjonsfrukt og bringebær.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Nok til to bunner:
4 eggehviter
200 g sukker
2 ts maisenna
2 ts hvitvinseddik
Friske bær til pynt

Mascarponekrem:
3 dl kremfløte
Frøene fra en vaniljestang
250 g mascarpone