index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Pasjonsfruktterte

Frukt og bær
1 - 2 timer

Her får du oppskriften på Idas pasjonsfruktterte fra programmet Idas fristelser som ble sendt på TV3 play.

Tertebunn

 1. Ha mel og kaldt smør i en kjøkkenmaskin med K-visp. Miks mel og smør til det får en sandlignende konsistens.
 2. Pisk sammen eggeplommer, melis og frøene av vaniljestangen. Tilsett i melet og miks alt sammen på lav hastighet i 2 minutter.
 3. Dekk deigen med plastfolie og legg i kjøleskapet i 1 time.
 4. Forvarm ovnen til 190 grader.
 5. Ta deigen ut av kjøleskapet og legg den mellom to bakepapirark. Det gjør det lettere å kjevle deigen tynt. Kjevle deigen til en runding som er ca. 2-3 mm tykk.
 6. Plasser deigen med bakepapir i fryseren i 5 minutter (dette er for at det skal være lettere å plassere deigen i formen).
 7. Ta deigen ut av fryseren og legg den i en paiform som er 23 cm i diameter, uten bakepapiret selvfølgelig :) Bruk helst en paiform med løs bunn. La det henge deig over kanten.
 8. Prikk hele bunnen med en gaffel. Ta et ark med bakepapir og krøll det sammen. Stryk det ut igjen og plasser på toppen av deigformen. Hell keramikkkuler eller linser i.
 9. Stek i 20 minutter.
 10. Pisk sammen ett egg. Etter 20 minutter fjerner du bakepapiret og keramikkkulene. Pensle hele overflaten av deigen med egg og stek i 7 minutter til.
 11. Ta paien ut av ovnen og la avkjøle helt. Du kan nå «trimme» kantene på paien.
 12. Lag fyllet.

Fyll

 1. Senk ovnstemperaturen til 120 grader. Sett paibunnen inn i ovnen mens du lager fyllet så den varmer seg opp.
 2. Del pasjonsfruktene i to og skrap ut innholdet. Bruk en stavmikser og blend pasjonsfruktkjøttet slik at du får en juice. Sil pasjonsfruktjuicen og hiv stenene.
 3. Miks sammen pasjonsfruktjuice, sukker, egg, kremfløte og sitronsaft i en bolle. Sett bollen over vannbad og pisk til fyllet blir 60 grader, bruk et mattermometer. Når fyllet er 60 grader heller du det i paibunnen.
 4. La paien stå inni ovnen mens du heller i fyllet helt til randen. Stek i ca. 20-25 minutter. Men her kommer trikset for å få den perfekte pai. Fyllet skal ha en temperatur på 70 grader. Etter 20 minutter åpner du ovnsdøren og plasserer termometeret nedi paifyllet, måler temperaturen 70 grader så er paien klar og du tar den ut. Hvis temperaturen er 68 grader så lar du den stå litt til osv... Du vil kanskje synes at paien er litt for rennende når den måler 70 grader, men dette er altså den perfekte temperatur.
 5. Avkjøl paien helt før den kuttes opp og serveres.

 

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Tertebunn:
200 g hvetemel
100 g kaldt smør i terninger
2 store eggeplommer
100 g melis
1/2 vaniljestang (kun frøene)
1 egg til å pensle med

Fyll:
8 pasjonsfrukter (kun fruktkjøttet)
200 g sukker
6 egg
2 dl kremfløte
2 ss sitronsaft