index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Napoleonskake

Over 4 timer

I fjerde episode av Idas Fristelser får vi servert napoleonskake. Her er oppskriften på denne nydelige kaken.

  1. Pakk butterdeig inn i plastfolie, og la ligge i 30 minutter på kjøkkenbenken
  2. Kjevle butterdeigen til et rektangel. Del i to like deler
  3. Stek på 200 grader i 15 minutter
  4. Varm opp melk, kremfløte og frøene fra vaniljestangen til kokepunktet
  5. Pisk eggeplommer og sukker sammen i 3 minutter. Tilsett hvetemel og rør. Hell den varme melken over eggeplommene, litt og litt
  6. Ha eggeblandingen tilbake i kjelen, kok opp (den skal tykne)
  7. Hell eggeblandingen i en bolle. Dekk med plastfolie. Folien skal dyttes ned i eggekremen
  8. Når eggekremen er helt avkjølt: Pisk smør i en kjøkkenmaskin, tilsett eggekrem porsjonsvis og til slutt romessens
  9. Sett butterdeigen på fat, smør på eggekremen, sørg for jevn overlate og legg på den siste butterdeigen
  10. Bland asmmen melis og vann, dråper med romessens. Hell over kaken. Spre med kniv
  11. Pynt med frysetørkede bringebær
  12. Sett i kjøleskapet minst 4 timer. Helst natten over

Ingredienser

Beregnet for 2 voksne og 0 barn.

En pakke fryst butterdeig (426 g)
3 dl helmelk
2 dl kremfløte
Frøene fra en vaniljestang
5 eggeplommer
150 g sukker
85 g hvetemel
250 g mykt meierismør
Romessens
Melis
Frysetørket bringebær