index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
2

Mørk konfekt med Sverre Sætre

Sjokolade
30 - 60 min

I sjuende episode får Ida besøk av konditor Sverre Sætre, og sammen lager de deilig konfekt med mørk sjokolade. Her er oppskriften med videoinstruksjon.

  1. Finhakk sjokoladen.
  2. Kok opp kremfløten med sukker og glukose og tøm den over den

avkjøl massen til 34 c.
  3. Rør inn romtemperert smør og likør.
  4. Tøm massen i en form med bakepapir slik at den blir 1 cm tykk.

  5. Sett massen til avkjøling natten over ved på 12–16 c
  6. Ta massen ut av formen og kutt den i firkanter på 2,5 x 2,5 cm med en skarp kniv. Varm kniven litt i varmt vann og tørk den, så er det enklere å kutte konfekten
  7. Dypp firkantene i temperert mørk sjokolade og sett dem på et bakepapir
  8. 8. Pynt med en bit tørket aprikos ol. Sett konfekten noen minutt i kjøleskapet ta den så ut av kjøleskapet og sett den i romtemperatur

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

250 g mørk sjokolade med 64 % kakaomasse
2 dl kremfløte


10 g sukker


55 g glukose eller honning
50 g smør, romtemperert


2 ss sitruslikør, f.eks. Grand marnier eller cointreau

300 g temperert mørk sjokolade med 50 - 60 % kakaomasse, til dypping tørket aprikos ol til pynt