index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
1

Kringle med rosin og kanel

1 - 2 timer

Her får du oppskriften på Idas kringle med rosin og kanel fra programmet Idas fristelser som ble sendt på TV3 play.

Deig

  1. Smelt smør. Bland mel, kardemomme, salt og gjær i en bolle. Hell sukker oppi etter å ha blandet.
  2. Etter at smøret har smeltet, bland inn melk og egg som piskes inn. Hell dette så oppi med melet, mens maskinen går på lav hastighet. La deigen elte i 10 minutter.
  3. Samle deigen i en klump, putt i en bolle og la den heve til dobbel størrelse, ca. 60-90 minutter.
  4. Press luften ut av deigen, kjevle den deretter ut til et stort rektangel.

Fyll

  1. Bland sammen smør, kanel og sukker, og smør deretter blandingen jevnt utover deigen. Strø rosiner over.
  2. Rull deigen sammen til en tykk pølse. Legg pølsen i en sirkel på et stekebrett. Press endene sammen for at den ikke skal løsne under steking.
  3. Klipp dype snitt i deigen, og brett annenhver gang til høyre og venstre. Etterhev i 45 minutter.
  4. Pensle deretter med ett egg. Pensle først på toppen hvor det ikke er fyll.
  5. Stek på 180 grader varmluft i ca. 40-45 minutter. Sett deretter til avkjøling.

Melis- og sitronglasur

  1. Bland sammen melis med sitronsaft. Pisk til den har flytende konsistens.
  2. Glaser kringlen.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Deig
100 gram meierismør
14 dl hvetemel
1 ts kardemomme
1 klype salt
1 pk ferskgjær (50 gram)
1 dl Sukker
4 dl melk
2 egg

Fyll:
250 gram mykt meierismør
3 ss kanel
3 ss sukker
100 gram rosiner

Melis- og sitronglasur:
2 dl melis
1 sitron