index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
2

Kokosboller på Idas vis

2 - 4 timer

I episode tolv av Idas fristelser får vi servert deilige kokosboller som smelter på tungen. Her er oppskriften på smekre kokosboller som tar seg godt ut på julefatet. Sjekk også ut videoinstruksene på denne oppskriften.

  1. Kok opp vann, sukker glukose og vanilje til temperaturen er 117 grader. Bruk et mattermometer
  2. Pisk eggehviter til det skummer, tilsett sukker en ts av gangen til det blir marengs. Altså at eggehvitene har blitt stive.
  3. Hell sukkerlaken i marengsen i en tynn stråle mens du pisker
  4. Pisk i 8 minutter til du får en stiv marengs
  5. Ha marengsen i en sprøytepose med en stor rund tip
  6. Legg kjeksen på et bakepapir, sprøyt marengsen på og sett i kjøleskapet i 2-3 timer til de har blitt stive.
  7. Smelt sjokolade over vannbad og hell over kokosbollene og strø på kokos

Ingredienser

Beregnet for 6 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

50 g vann
150 g sukker
75 g glukose
100 g eggehviter
2 ss sukker
300 g sjokolade
Frø fra en vaniljestang
Mariekjeks
Kokos

Relaterte oppskrifter