index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
2

Jordbær med mascarponekrem

Frukt og bær
1 - 2 timer

I episode 16 av Idas fristelser får vi servert limemarinerte jordbær med mascarponekrem og crumble. Her er oppskriften på denne nydelige desserten. Se også videoinstruksjonene for denne oppskriften.

Limemarinerte jordbær med mascarponekrem:

  1. Vask limen godt, tørk med kjøkkenpapir og riv skallet fint med et cesterjern eller lignende.
  2. Bland limeskall og sukker godt sammen. Tilsett jordbærene og rør forsiktig slik at sukkeret fordeler seg rundt bærene. La det stå og marinere i limesukkeret i ca 30-60 minutter.
  3. Bland mascarpone, kremfløte og litt sukker i en stor bolle og pisk massen til krem med en mikser eller lignende.
  4. Smak til med limesaft og finrevet limeskall, og eventuelt litt mer sukker. Hold eventuelt av litt av limeskallet til pynt.
  5. Mascarpone er italiensk kremetost som lages av fløte og creme fraiche. Har du ikke mascarpone tilgjengelig kan du for eksempel heller lage en syrlig limekrem av stivpisket creme fraiche. Det er godt det også!

Crumble:

  1. Smelt smør
  2. Knus digestive og hakk opp valnøtter
  3. Bland alle ingrediensene
  4. Legg på et stekebrett og stek i ovnen til det har fått en gylden farge
  5. Avkjøl

Anrett jordbær, mascarponekrem og crumble lagvis i et glass. Strø eventuelt litt limeskall over - og server.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Limemarinerte jordbær med mascarponekrem:
400 g jordbær, renset og delt i biter
1 stk lime, det grønne skallet
2 ss sukker
150 g mascarpone
1 dl kremfløte
25 g sukker
frø fra en vaniljestang
saften fra en halvlime og litt finrevet skall

Crumble:
50 g havregryn
6 digestive
50 g smør smeltet
50 g valnøtter