index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
2

Idas Tarte Tatin

Frukt og bær
Fransk
1 - 2 timer

Se Ida lage og få oppskriften på den franske supergode eplekaken Tarte Tatin. Oppskriften kommer fra progammet Idas fristelser, som ble sendt på TV3 play. 

  1. Forvarm ovnen til 190 grader
  2. Del plommene på langs og fjern stenen. Plasser de halve plommene tett i tett i en 24 cm rund springform. Du trenger ikke dekke bunnen med bakepapir. Kuttsiden på plommene skal nedover.
  3. I en stekepanne har du sukker, vann og frøene fra en vaniljestang. Kok opp uten å røre. Du skal aldri røre i smeltet sukker, da kan sukkeret krystalliseres. Du kan gjerne vende på stekepannen, men ikke røre. Når fargen har blitt lys brun/brun så tilsetter du smør. Nå kan du røre alt fort sammen.
  4. Hell karamellen over plommene.
  5. Kjevle ut butterdeigsplatene til en tynn runding. Kutt butterdeigrundingen slik at den er ca. 1 cm større enn formen. Dette er fordi butterdeig gjerne krymper litt under steking. Dekk plommene med deigen. Stikk deigen med en gaffel jevnt over hele. Stek i ca. 40 minutter.
  6. La paien avkjøles i noen timer før du vender formen slik at plommene vender oppover på kakefatet. Det er veldig godt å servere rømme til denne paien :)
  7. Du kan gjerne varme paien litt før den skal spises.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

5 plater fryst butterdeig (la dem tine i 20 minutter på kjøkkenbenken)
ca. 7-10 norske plommer
150 g sukker
50 g vann
Frøene fra 1 vaniljestang
1 stor ss smør