index

1

Idas sjokoladekake

Sjokolade
1 - 2 timer

I episode 15 av Idas fristelser får vi servert en deilig sjokoladekake. Her er oppskriften på denne nydelige fristelsen.

Sjokoladekake:

  1. Finn frem en kakering, skjær en 1 cm tykk skive av sukkerbrødet og stikk ut en runding med formen. Sukkerbrødet skal bli bunnen av kaka og legges inne i ringen.
  2. Smelt sjokoladen over vannbad.
  3. Stivpisk 300 g (3 dl) kremfløte. Husk at det må være minst 30% fett i kremen for at den skal bli stiv, så her nytter det ikke å bruke kaffefløte. Videre må du huske å gi deg nå du har fått litt stive topper på fløten, med mindre du vil lage ditt eget smør, da.
  4. Vend inn kremen i sjokoladen til du har en helt glatt masse. Massen kommer til å tykne fort, så da må du også jobb ganske fort. Hell sjokolade/krem-blandingen oppi kakeringen og stryk over med en palett-kniv eller en slikkepott for å få det helt rett. For å dekke over eventuelle ujevnheter kan du strø over litt kakao-pulver rett før servering.
  5. La kaken stå i kjøleskapet i ca. 20 minutt før servering for at den skal sette seg. Du kan lage denne kaken dagen før også, men da må du huske å ta ut kaken av kjøleksapet ca. 30 minutt før servering for å temperere kaken litt. Sjokolade og sjokoladekake smaker best når den er romtemperert. Bruk et varm håndkle eller en skibrenner for å løsne kakeringen.

Sjokoladeglasur:

  1. Varm opp fløten til kokepunktet og hell over sjokoladen. La stå i 2 minutter før du rører alt godt sammen.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Sjokoladekake:
300 g sjokolade, smeltet

300 g kremfløte, stivpisket

1 stk sukkerbrød, skåret ca. én cm tykt

Sjokoladeglasur:
1 del fløte
1 del sjokolade
Fks. 3 dl fløte og 300 g sjokolade

Relaterte oppskrifter