index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
2

Idas sjokoladebrød med hjemmelaget nutella

Sjokolade
Over 4 timer

Liker du sjokolade? Her er oppskriften på Idas deilige sjokoladebrød med hjemmelaget nutella! Se også videoinstruksjonene over.

Sjokoladebrød

  1. Bland sammen mel, gjær, salt, luftigere bakst og hakket sjokolade i en bolle
  2. Ha salt og gjær på hver sin side i bollen
  3. Hell vann og smeltet smør i melblandingen og rør alt sammen
  4. Dekk bollen med plast og la stå i 12-20 timer på kjøkkenbenken
  5. Strø mel på kjøkkenbenken og hvelv ut deigen
  6. Brett sidene på deigen innover og form til en stram ball
  7. Smør en bolle med olje og ha deigen oppi, dekk med kjøkkenhåndkle og la stå i to timer
  8. Sett en jerngryte inn i ovnen samtidig som du skrur på ovnen til 230 grader, etter 30 minutter tar du gryten ut av ovnen og heller deigen over i gryten. Stek så med lokket på i 30 minutter og deretter 20 minutter uten lokk

Nutella

  1. Forvarm ovnen til 180 grader og stek hasselnøttene i 15 minutter. Sørg for å vende på dem så de ikke brenner seg
  2. Ta stekebrettet ut av ovnen og sørg for at hasselnøttene er helt avkjølt før du blender dem
  3. Ha hasselnøttene over i en blender og kjør til det har blitt en helt flytende masse
  4. Hakk sjokolade i små biter og smelt over vannbad sammen med kondensert melk
  5. Når sjokoladen er helt smeltet heller du sjokolade/kondensert melk over i blenderen sammen med hasselnøttsmøret
  6. Blend alt fort sammen

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Sjokoladebrød:
500 g hvetemel
1/4 tørrgjær
1/2 salt
1 ss luftigere bakst
100 g hakket melkesjokolade
4 dl lunket vann
1 ss smeltet smør

Nutella:
150 g hvite hasselnøtter
75 g mørk sjokolade
50 g melkesjokolade
2 dl kondensert melk (ikke vikingmelk)

Relaterte oppskrifter