index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
2

Idas makroner med sitronkrem

Kjøtt
Fransk
1 - 2 timer

Her finner du oppskriften på Idas fantastiske makroner med sitronkrem. Oppskriften ble brukt i den første sesongen av Idas fristelser. Se også videoinstruksjonen.

Tips: Det er viktig at eggene romtempererte, helst ligge ute natten over.

  1. Bland sammen mandelmel og melis i en skål og sikt 2-3 ganger. Hvis det er noen store klumper som blir igjen i sikten så hiv det.
  2. Pisk eggehviter til det skummer, tilsett sukker litt av gangen.
  3. Marengsen skal ikke være for stiv, stopp den når den akuratt er stiv nok til å holde bollen på hode uten at det faller ut. Tilsett konditorfarge etter ønske. Jeg anbefaler Wiltonsin gele farge.
  4. Ha mandelblandingen i marengsen og rør med faste raske grep for å slå ut luften, for så å begynne å vende. Man skal ikke røre for lenge og ikke for lite. Det kan være vanskelig å vite hvor mye man skal røre og når man skal stoppe. Det er ganske vanskelig å få det perfekt den første gangen. Røren skal blandes akkurat nok til at den blir fast nok og drypper sakte når man løfter røren med en slikkepott. Ikke rør mer enn 50 sekunder!
  5. Sprøyt små sirkler på et stekebrett med bakepapir. Dersom røren raskt flyter utover og mister fasongen sin er røren for bløt. Dersom sirklene legger seg pent på plass og beholder fasongen siner sjangsen stor for at man sitter igjen med perfekte makroner.
  6. Sirklene skal være litt høye. La de stå i romtemperatur i ca 6o minutter for at de skal få en hinne. Det er dette stadiet som gjør at de får ”føtter”.
  7. Stekes på 150 grader i ca 13 minutter.
  8. Avkjøles på rist

Sitronfyll:

  1. Ha egg, skall fra en sitron, sitronsaft og sukker i en kjele, visp godt sammen og tilsett smøret.
  2. Kok opp mens du rører godt hele tiden.
  3. Massen skal bli 80 grader c. Bruk et mattermometer
  4. Sil massen slik at du blir kvitt eventuelle klummper
  5. Avkjøl i 3 timer eller eller natten over til den er tykk. Hvis du har dårlig tid kan den settes i fryseren i 1-2 timer
  6. Når makronene her helt avkjølt har du sitronfyllet i en sprøytepose og fyller mellom to makroner

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

Makroner:
100 g mandelmel
200 g melis
110 g eggehviter (romtemperert, viktig)
4 ss sukker

Sitronfyll:
2 egg
1 eggeplomme
Skall av en sitron (finraspet)
2 dl sukker
0,5 dl ferskpresset sitronsaft
75 g smør

Ta denne oppskriften med deg

+47