index

For å se på videoer på iPhone og iPad må du bruke TV3 play -appen, som du finner gratis i App Store.
2

Idas knasende knekkebrød

Kjøtt
30 - 60 min

Liker du også knekkebrød? Denne oppskriften gir knasende gode knekkebrød på Idas vis. Se videoinstruksjoner over.

  1. Bland sammen havregryn, mel, linfrø, valmuefrø og sesamfrø i en bolle. Tilsett vann og rør alt sammen.
  2. La stå på kjøkkenbenken i ca. 40 minutter slik at vannet absorberes. Hakk valnøtter og tilsett i røren.
  3. Finhakk rosmarin og rør inn. Kle en langpanne med bakepapir og smør røren utover med baksiden av en skje.
  4. Prøv å få røren utover så jevnt som mulig og helst så tynt du greier.
  5. Lag spor i deigen med en kniv slik at det er lett å brekke av fine stykker når knekkebrødene er ferdigstekt.
  6. Strø over noen klyper med havsalt.
  7. Forvarm ovnen til 160 grader varmluft. Stek midt i ovnen i ca. 30-40 minutter. Steketiden avhenger litt av hvor godt stekt du ønsker dem.
  8. Avkjøl på rist.

Ingredienser

Beregnet for 4 voksne og 0 barn.

Lag denne oppskriften for

2 dl havregryn
1,5 dl grovt mel
½ dl linfrø
3 ss valmuefrø
1 dl sesamfrø
2 dl valnøtter
3 dl vann
ca. 5 kvister rosmarin
Havsalt

Ta denne oppskriften med deg

+47